Biomedica

ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ

ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ

Заштитата на вашите лични податоци е исклучително важна за нас. Затоа, ние ги обработуваме вашите податоци исклучиво според законските регулативи (GDPR, TKG 2003). Во следните информации за заштита на податоците, би сакале да ве информираме  за најважните аспекти на обработката на податоците во рамките на нашата веб-страница.
Биомедика Дијагностика ДООЕЛ (во понатамошниот текст „Биомедика“) законски изјавува дека за да се обезбеди сигурност во обработката на податоците, следени се сите потребни технички и организациски мерки согласно чл. 32ff. GDPR. Поточно, преземени се мерки за безбедност на податоците за да се гарантира  соодветно ниво на заштита во однос на доверливоста, интегритетот и достапноста, како и издржливоста на системот.
Во продолжение, би сакале да објасниме кои податоци ги собираме и што се случува со овие податоци. Сепак, не можеме да гарантираме дека оваа политика за приватност се применува и на други веб-страници, на кои сте биле  преку линкови од нашата веб-страница.

Прибирање  на податоци
Секогаш можете да ја посетите и користите нашата веб-страница без да ги откриете вашите лични информации. Впрочем со пристапот до нашата веб-страница автоматски ќе се зачуваат податоците од безбедносни причини, како на пример името на вашиот оператор за Интернет услуги, веб-страницата од која не посетувате, веб-страниците што ги користите, вашата IP адреса, користениот прелистувач како и датумот, времето и  времетраењето на вашата пребарување. Иако овие податоци можат да овозможат идентификација, тие не се проценуваат од нас лично, но може да се користат за статистички цели.

Собирање и обработка на лични податоци
Личните информации како што се име, датум на раѓање, е-пошта и поштенска адреса или телефонски број ќе се евидентираат само доколку  ни ги дадете во форма на е-пошта, пополните формулар, при одговор на вашите прашања, обезбедување на потребни материјали, или за завршување на договори и за техничка администрација. Ние ги обработуваме ваквите податоци во согласност  со одредбата на Актот за заштита на личните податоци idgF, како и регулативата на ЕУ за општа заштита на податоците.
Вашите лични податоци ќе бидат дадени  на трети страни или ќе бидат пренесени на било каков друг начин, само доколку тоа е потребно за комплетирање на договор или со ваша претходна согласност.
Исклучувајќи ги претходно споменатите случаи во оваа Политика за заштита на податоците, Биомедика нема да ги продава, дистрибуира или на друг начин да ги направи вашите лични информации достапни на трети страни надвор од Биомедика и нејзините филијали. Сепак, вашите лични податоци може да се пренесат на компании што се поврзани со Биомедика. Во овој случај, можно е вашите податоци да бидат обработени на други сервери и во други земји.
Личните податоци може да бидат откриени и на трети страни, кои  работат за или во име на Биомедика (на пример: добавувачи, шпедитери, даватели на ИТ услуги, сервисни компании и сл.).
Пренесувањето на личните податоци на државните институции и органи е можно само во рамките на задолжителната национална легислатива. Нашите вработени, добавувачи, даватели на ИТ услуги и трговски партнери ни се обврзани со нашата доверливост.

Право на пристап и исправка, како и право на отповикување
Вие имате право да ги проверувате и корегирате вашите лични податоци, кои сме ги сочувале. Во секој момент, вие дополнително имате право да ја отповикате  својата согласност за употреба на вашите лични информации. Ако не известите дека вашите податоци не треба да се користат како основа за идните контакти, ние соодветно ќе постапиме. Во таков случај Ве молиме  испратете е-маил на "gdpr(at)bmgrp.at". Ве молиме имајте во предвис  дека нормалните меилови  не се испраќаат преку безбедни врски.

Право на жалба до надзорен орган:
Во случај на обработка на податоци што е во спротивност со законот за заштита на податоци или во случај на повреда на заштитата на податоците, имате право да поднесете жалба до органот за супервизија.

Информации за новини
Корисниците кои повеќе не сакаат да  добиваат нашите информации со новости  или наши маркетинг-меилови  имаат можност да не информираат дека сакаат да се откажат од таквите услуги.

Чување на лични податоци
Личните податоци ќе бидат зачувани само онолку колку што е потребно за извршување на која било услуга што ја посакувате или дадовте согласност - освен ако со закон не се бара да ги задржиме информациите подолг временски период.
 
Известувања за авторски права и авторски права
Текстот, сликите, графиките и изгледот на оваа страница се предмет на светски закони за заштита на авторски права. Неовластената употреба, репродукција или пренесување на индивидуални содржини или целосни страници  ќе биде предмет на кривично и граѓански закони.  Целокупната содржина е внимателно проверена. Сепак, не може да се даде никаква гаранција за точноста, комплетноста и навременоста на информациите. Затоа, нашата одговорност е исклучена. Врските кон другите веб-страници се внимателно избрани. Бидејќи немаме влијание врз нивната содржина, ние не преземаме никаква одговорност за тоа.

Содржина
Сите текстови, содржина и информации се без гаранција. Нема да се преземе никаква одговорност за дезинформации или заблуда на содржината. Како основа, користени се австриски правни упатства.
Ве молиме имајте во предвид  дека преносот на податоци преку Интернет (на пример, кога комуницирате преку е-маил) може да има безбедносни недостатоци. Комплетна заштита на податоците од пристап од трети страни не е можно.

Политика за заштита на податоците за употреба на Google Analytics
Оваа веб-страница ги користи функциите на услугата за веб-аналитика, Google Analytics. Давателот на услуги е Google Inc. 1600 Amphitheater  Parkway Mountain View, CA 94043, САД. Google Analytics користи т.н. колачиња ``cookies``. Овие се текстуални збирки на податоци што се зачувани на вашиот компјутер и овозможуваат анализа на употребата на вашата веб-страница. Информациите генерирани од овие колачиња- cookies за употребата на вашата веб-страница обично се пренесуваат на серверот на Google во САД и тамо се чуваат.
Во случај на активирање на IP анонимизација на оваа веб-страница, вашата ИП-адреса ќе биде скратена во рамките на земјите-членки на Европската унија или други страни на Договорот за Европската економска област. Само во исклучителни случаи, целосната IP адреса ќе биде испратена до серверот Google во САД и тамо ќе биде скратена. Во име на операторот на оваа веб-страница, Гугл ќе ги користи овие информации за да ја оцени вашата употреба на веб-страницата, да состави извештаи за активноста на веб-страницата и да обезбеди други услуги поврзани со активност на веб-страницата и користење на Интернет, кои ќе бидат достапни на веб-сајд операторите. IP адресата дадена од Google Analytics како дел од Google Analytics нема да се спои со другите податоци на Google.
Можете да спречите складирање на колачиња со промена на соодветната поставка во софтверот за прелистувачи; сепак, ние истакнуваме дека во овој случај можеби нема да можете целосно да ги користите сите карактеристики на оваа веб-страница. Покрај тоа, може да спречите колекцијата на податоци генерирани од колачиња на Google да не се поврзат со вашата употреба на веб-страницата (вклучувајќи ја и вашата IP адреса), како и да ги обработувате овие податоци од Google со преземање на приклучокот за прелистувач достапен под следниот линк за инсталација: tools.google.com/dlpage/gaoptout

Колачиња- Cookies
Овие интернет страници делумно користат т.н. колачиња. Колачињата не му штетат на вашиот компјутер и не содржат вируси. Колачињата служат за да ја направат нашата понуда покорисна, ефективна и безбедна. Колачињата се мали текстуални датотеки што се чуваат на вашиот компјутер и се чуваат од вашиот прелистувач.
Повеќето колачиња што ги користиме се нарекуваат ``session cookies``- колачиња за сесии. Тие автоматски се бришат по вашата посета. Другите колачиња остануваат зачувани на вашиот уред сè додека не ги избришете. Овие колачиња ни овозможуваат да го препознаеме вашиот прелистувач следниот пат кога ќе го посетите.
Можете да го поставите прелистувачот така што ќе бидете информирани за поставување колачиња и да дозволите колачиња само во поединечни случаи, така што колачињата се прифаќаат само во одредени случаи или кога  постои општо исклучување, како и автоматско бришење на колачињата при затворање на прелистувачот. Оневозможувањето на колачиња може да ја ограничи функционалноста на оваа веб-страница.
Quelle: eRecht24

Служба за информации
Ако имате какви било прашања во врска со заштитата на податоците, ве молиме контактирајте го нашиот службеник за заштита на податоците: Мартина Митерхубер(Ingrid Hend)

Закон што се применува
Оваа страница е предмет на австриското право.
 
Статус  на информации
Биомедика Дијагностика ДООЕЛ го задржува правото да ги дополни, менува или брише информациите на оваа веб-страница во кое било време, без претходно известување или изјава за причини, или целосно да ја прекине работата на веб-страницата.

Биомедика Дијагностика ДООЕЛ
Ул. Илинден бр. 103, лок.2 и 3
Скопје
Република Северна Македонија